SPREJ ZA ODSTRANJIVANJE NALJEPNICA SR-200

 

Lako uklanja:

  • naljepnice sa prozora
  • naljepnice sa autobranika
  • samoljepljive etikete
  • ljepljive trake

ABRO odstranjivač naljepnica lako uklanja prozorske i autobranik naljepnice, samoljepljive etikete i tragove samoljepljive trake sa tretirane površine.

Pročitati i pratiti upute i upozorenja prije upotrebe proizvoda. Radi opreza uvijek testirati ABRO odstranjivač naljepnica na plastičnim ili obojenim površinama.

UPUTSTVO

  1. Držati sprej uspravno i strelicu na dugmetu dalje od sebe.
  2. Nanesite manju količinu ABRO odstranjivača naljepnica na gornji rub i na uglove naljepnice. Odmah ukloniti višak spreja sa krpom ili papirnim ubrusom.
  3. Ostaviti sprej da curi iza naljepnice, kako bi počeo proces rastapanja ljepila. Sačekati 3 do 5 minuta dok ljepilo ne popusti.
  4. Podignite ugao naljepnice plastičnim strugačem ili čačkalicom i nastavite dodavati manje količine spreja iza naljepnice dok istu nježno odvajate od površine.
  5. Nakon skidanja naljepnice, ukloniti preostalo ljepilo ABRO odstranjivačem naljepnica i očistiti površinu krpom ili papirnim ubrusom.

NAPOMENA: Proizvod je za vanjsku upotrebu. Možete primjetiti intenzivniju boju i sjaj na površini ispod naljepnice, jer je naljepnica štitila istu od izbljeđivanja boje i od vanjskih uticaja. Uvijek koristiti u prozračnom prostoru. Ako se koristi u zatvorenom prostoru, potrebno je otvoriti vrata i prozore radi što bolje ventilacije.

UPOZORENJE! VEOMA ZAPALJIVO! Konzervu ne bušiti i paliti. Ne izlagati proizvod temperaturi iznad 49˚C. Izlaganje vrućini ili veliko izlaganje sunčevoj toploti može dovesti do eksplozije.

PRVA POMOĆ: U SLUČAJU KONTAKTA SA OČIMA: Odmah isperite oči sa vodom, odstraniti moguća sočiva, nastaviti ispiranje najmanje 15 minuta a nakon toga potražiti ljekarsku pomoć. U SLUČAJU KONTAKTA SA KOŽOM: Oprati kožu sa vodom i sapunom. Ako se iritacija nastavi potražiti ljekarsku pomoć.

DRŽATI VAN DOHVATA DJECE.